Vår familj består av Mervi och Kent, våra två barn Jonas och Robin samt våra Shelties förstås. Vi bor i en liten by som heter Risögrund, ca 7 km norr om Kalix  
 

 


 

Ludde och Freja på vår gård
Jag och 3 av mina hundar
 

Mervi, jag, är den hundtokigaste i familjen. Mitt hundintresse började tidigt och efter mycket tjat gjorde den första hunden entré, en Papillon. Hon hette Anemone och var med oss till år 1986 då hon dog knappt 11 år gammal. Hösten 2001 hämtade vi vår första Sheltie, Freja från Idavallenfriend's kennel. En liten härlig tjej som vi ställt ut med fina resultat. Vår andra sheltie Wille kom till oss december 2004 från Frostice kennel som tyvärr gick bort endast 9 månader gammal. Tredje hunden Ludde tog vi från samma uppfödare som Wille.


Nu är vi lyckliga ägare till vår fjärde sheltie Oliver, som vi fick mars 2006 från Kennel ImaFerrari's i Norge.

 

Ö-vik september 2001
Jag arbetar som personlig assistent och trivs jättebra med det. Där har vi möjlighet att lägga schemat och jag har lagt det så att hundarna inte behöver vara ensamma längre stunder. Ofta kan jag också vara ledig mitt på dagen och kan då var ute med hundarna medans det är ljust. Jag är alltid positiv och hänger med på det mesta.

Bor man så långt norrut som vi får man inte vara rädd för avstånd. Åker land och rike runt till hundutställningar och kör 16 mil minst en gång i veckan för att hundarna skall få socialträning på Hundhuset i Luleå.
Förutom hundar gillar jag idrott och blommor.

 

Ludde på vår gård
Snälla släpp ut mig!
Kent
Kent är husse i familjen, han älskar också sina hundar. Han ställer upp för oss andra i familjen och följer med oss på alla våra aktiviteter. När vi skulle på utställning i Alfta körde han hela natten dit. Sedan var vi där under dagen och körde hem redan samma kväll, en nätt biltur på ca 10 timmar enkel väg. Förutom våra hundar så är det motorer som är hans största intresse. När han får meka med motorer, bilar och skotrar trivs han. Han har också hjälpt sonen att fixa till A-traktorn så den blev snygg.
Han gillar också att följa med Robin när han spelar Hockey och Fotboll. När jag sitter vid datorn så sitter Kent vid TV:n.

 

Kents ögonsten
Jonas, den äldsta av sönerna fyller 18 år till sommaren. Han är som Kent intresserad av motorer. När han var yngre höll han också på med fotboll, bandy och hockey. När han blev äldre tog motorintresset över mer och mer och till sist slutade han med idrotterna.
Jonas har fixat upp en A-traktor, som är hans ögonsten. Han har redan också köpt en Merca som han håller på att fixa till så nu är det bara körkortet som saknas. Han går andra året på industriprogrammet och skall bli som sin far och arbeta som svetsare. Jonas är praktikern i familjen och kan hjälpa med det mesta som behöver fixas.

 

Jonas
Jonas stylade A-traktor
Robin
 

Robin är den yngsta i familjen, 15 till sommaren. För han gäller idrott, idrott och åter idrott.
Han spelar hockey på vintern och fotboll på sommaren. Han skall bli hockeyproffs. Det tycker mamma är jättebra för då kan hon hålla på med sitt hundintresse.
Han har haft en kanin i flera år som han skött alldeles själv, allt från utfodring till skötsel. Han var så duktigt och steg upp tidigt på morgonen för att sköta om den. Men sen tog idrotten för mycket tid så han blev tvungen att ge bort den till en kusin. Han och Freja trivs ihop och Freja sover numer alltid hos Robin.

 

Jonas gamla vespa
IFK Kalix P91
Robin i IFK Kalix dress